Minuni la Mănăstirea Ana din Rohia

Scris de Lia Bradeanu, 20 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Mănăstirea Ana din Rohia se pregăteşte de sărbătoare. Vineri, 21 aprilie, va avea loc Hramul Izvorul Tămăduirii, dar aici ajung zi de zi pelerini din toate colţurile ţării pentru a se ruga la mormântul Înalt Prea Sfinţitului Iustinian Chira care s-a mutat la Domnul în noiembrie 2016.

Mănăstirea Ana din Rohia este unul dintre lăcaşurile de cult preferate de pelerinii din întreaga ţară. Aici ajung sute de credincioşi care sunt convinşi că rugăciunile lor sunt ascultate de Dumnezeu.
Preoţii spun că mănăstirea Ana din Rohia a fost ridicată după ce fiica părintelui Gherman a plecat dintre cei vii. După rugăciuni fierbinţi la bunul Dumnezeu, fata i s-a arătat în vis şi i-a spus să ridice un lăcaş în cinstea Maicii Domnului. Preotul nu a dat importanţă visului, aşa că fata i s-a arătat iarăşi în vis cu aceeaşi rugăminte. În cele din urmă preotul a pus o cruce nu tocmai în locul în care i se arătase. După două săptămâni crucea a fost mutată şi pusă exact în locul din stâncă unde mănăstirea a trebuit să fie ridicată.
“Biserica a fost construită între anii 1923 şi 1926, însă în 1926 a fost desfăcută bucată cu bucată şi construită cea nouă. Se păstrează cărămida, icoanele, iconostasul din vechea biserică”, a spus părintele Macarie – stareţul mănăstirii.

Joi a nins la Rohia. Părintele stareţ susţine că din 1990 nu s-a mai văzut aşa ceva. Cu fulgi albi omătul s-a aşternut repede pe aleile mănăstirii. Credincioşii spun că este un semn. Un semn dat de la Dumnezeu pentru că noi, oamenii, să avem frică, să ne rugăm, să ne închinăm şi să fim mai buni unii cu alţii.