Mare sărbătoare la Hramul Bisericii Sfântului Voievod Ştefan cel Mare din incinta ITPF Sighet

Scris de Lia Bradeanu, 03 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De sărbătoarea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, 2 iulie, polițiștii de frontieră maramureşeni au îmbrăcat haine de sărbătoare şi au fost gazdele cetăţenilor din Sighet, localităţilor din apropiere, oficialităților și colegilor din județ, care au asistat la liturghia arhierească oficiată de către Preasfințitul Episcop dr. Iustin, înconjurat de un măreţ sobor de preoţi şi diaconi.

Ei au sărbătorit hramul Bisericii Sf. Voievod Ştefan cel Mare, din incinta ITPF Sighetu Marmației păstorită de preotul paroh Vasile Grigor. La slujbă au asistat prefectul judeţului, Mihai Sebastian Lupuț, alte oficialități locale şi județene precum și lucrători din cadrul inspectoratului.

Această Biserică poartă numele ocrotitorului Poliţiei de Frontieră, Ştefan cel Mare, iar acest fapt nu este întâmplător, întrucât a apărat, ca nimeni altul, fruntariile ţării, iar Poliţia de Frontieră a închinat Biserica în cinstea Domnului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Lăcaşul de rugăciune s-a ridicat cu sprijinul polițiștilor de frontieră, care au fost preocupaţi de cinstirea marelui domnitor şi, totodată, au manifestat dragoste şi ataşament faţă de Biserică, faţă de Dumnezeu.