Luca, băieţelul pe care mama sa l-a aruncat în apă, a fost creştinat

Scris de Lia Bradeanu, 17 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luca, băiatul aruncat de mama sa în pârâul Caicana din Şomcuta Mare, a fost botezat. Naşii de botez ai micuţului au fost chiar salvatorii acestuia, respectiv Anca Teglaş, asistenta medicală care l-a găsit, şi Mihai Dunca, poliţistul care a fost de serviciu în urmă cu o lună şi patru zile când s-a întâmplat nefericitul incident.

A fost sărbătoare la secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.
Cei care i-au stat alături micuţului şi vor fi de acum încolo părinţii spirituali nu sunt alţii decât Anca Teglaş, asistenta Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, care a trecut pe acolo şi l-a găsit pe micuţ în apa rece, fiind înfăşurat într-un sac, şi Mihai Dunca, poliţistul care era de serviciu în ziua cu pricina. Amândoi susţin că vor încerca să păstreze legătura cu micuţul Luca.

Poliţiştii au încercat să o găsească pe cea care i-a dat viaţă însă nu au reuşit până în prezent. Cadrele medicale susţin că nicio persoană înafara angajaţilor spitalului şi a naşilor nu l-a vizitat şi nu s-a interesat de soarta micuţului.


În cursul acestei săptămâni un asistent maternal îl va lua pe Luca în asistenţă maternală. Direcţia Copilului Maramureş va face demersurile necesare astfel încât micuţul să poată fi adoptat pentru a se bucura din plin de dragostea unei familii.

  1. Mariana si Gheorghe Luca a spus: 23 octombrie 2017, ora 19:21

    Dorim daca e posibil sa il infiem pe Luca(daca nu a fost deja cautat si de alta familie).Noi sintem din Bucuresti avem 51 de ani fiecare si nu avem copii