În Duminica Ortodoxiei, creştinii au înconjurat Catedrala Episcopală din Baia Mare (foto)

Scris de Lia Bradeanu, 21 martie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

12801468_1859238100969699_8729842181879342226_nIeri, 20 martie, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, a fost celebrată Duminica Ortodoxiei. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoţi de la Centrul Eparhial şi de la catedrală. Băieţi şi fete din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi şi ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi al Catedralei Maramureşene, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, ţineau icoane în mâini, ca semn al cinstirii Ortodoxiei şi a icoanelor, prin care se sărbătoreşte triumful dreptei credinţe asupra tuturor ereziilor.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Doxologia” al catedralei, dirijor de pr. prof. dr. Petrică Aurelian Covaciu. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon teologul Gheorghe Mititelu, care va fi primi harul preoţiei pe seama unei parohii din Protopopiatul Carei.

Preoţii împreună cu creştinii au înconjurat catedrala, purtând icoane şi iconiţe sfinţite în mâini, slujba încheindu-se pe esplanada din faţa catedralei. (sursă text şi foto facebook)