Episcopul greco-catolic Ioan Sisestean a fost comemorat la Biserica “Sfanta Maria”

Scris de Iudita Hindli, 02 mai 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, la Biserica Sfanta Maria din Baia Mare a avut loc omagierea personalitatii Preasfintitului Ioan Sisestean, episcop greco-catolic de Maramures, care a trecut la Domnul in 12 aprilie, in urma unui stop cardiac. Comemorarea a început prin rostirea rugaciunii Rozarului, rugaciune condusa de membrele Reuniunii Mariane din Baia Mare. Apoi, personalitatea PS Ioan Sisestean a fost creionata de pr. prof. Ioan Tambus si prof. Nicolae Felecan, se arata in comunicatul remis de Episcopia greco-catolica de Maramures, semnat de pr. Daniel Pop.

Dupa momentele de evocare a personalitatii episcopului, a urmat Sfanta Liturghie, celebrata de pr. vicar general Simion Ilies si concelebrata de pr. protopop Cristian Albu, pr. prof. dr. Mircea Manu, pr. prof. dr. Ioan Tamus, pr. prof. dr. Angel Zareczki, pr. Mircea Indrea, pr. Iacob Talpos, pr. Marius Tomos si pr. Viorel Tibil. Dupa celebrarea Jertfei Euharistice, a avut loc un parastas la mormantul episcopului Ioan, urmat de un moment de adoratie pregatit de studentii Institutului Teologic “Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare.

In cadrul evenimentului a fost citit mesajul Episcopului Ioan Sisestean adresat credinciosilor din Eparhia de Maramures cu ocazia Sarbatorii Invierii Domnului.