Credincioşii maramureşeni sărbătoresc Rusaliile

Scris de Vasile Gherman, 15 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În Duminica „Pogorârii Sfântului Duh” (Rusaliile), Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu Catedrala „Sfânta Treime” din Baia Mare organizează „Procesiunea de Rusalii”.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe preoţii şi diaconii Catedralei Episcopale, tinerii din asociaţiile de la nivelul eparhiei, preoţii din Baia Mare, profesorii de religie şi cei ai şcolilor teologice, studenţi teologi, elevi seminarişti şi credincioşii municipiului. Evenimentul se va desfăşura de la ora 17:00, cu o rugăciune rostită de Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin al Maramureşului şi Sătmarului, la „Troiţa Eroilor” din Piaţa Revoluţiei, şi va continua pe Bulevardul Bucureşti, Bulevardul Unirii, după care se va ajunge la Catedrala „Sfânta Treime”, unde, de la ora 18,00, se va oficia „Vecernia Plecării Genunchilor”. La eveniment va fi prezent şi Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhieru – vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Luni, 17 Iunie – Sfânta Treime – Preasfinţitul Părinte Iustin va oficia la Mănăstirea Breaza din Protopopiatul Lăpuş, iar  Timotei Sătmăreanul săvârşeşte Sfânta Liturghie şi predică la Mănăstirea „Sfânta Treime” Moişeni, protopopiatul Oaş, cu ocazia hramului.

Biserica ortodoxă din Baia Sprie îşi serbează hramul

Luni, 17 iunie, de la ora 10, va avea loc hramul Bisericii ortodoxe din Baia Sprie, preot paroh Jean Suorăşan Pop şi slujitor Nicolae Breban. Credincioşii parohiei bisericii de lemn din acelaş oraş, împreună cu preotul paroh dr. Marius Cătană şi slujitor, Virgil Pâslă vor participa împreună la sarbătoarea Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh”, din partea de sus a urbei. Astfel, a devenit un obicei ca atunci când una din bisericile oraşului de la poalele Gutinului îşi serbează hramul, în cealaltă nu se oficiază sfinte rugăciuni. Cu toţii marchează împreună acest eveniment care este cel mai important şi mai frumos din viaţa unei parohii.

V. Gherman