1.200 de tineri ortodocşi din Mitropolie socializează în Baia Mare

Scris de Vasile Gherman, 05 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Azi, în Baia Mare, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, are loc Întâlnirea Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Sub genericul „Iubesc satul românesc”, în Anul Omagial al Satului Românesc în Patriarhia Română, participă 1.200 de tineri, cu vârstele cuprinse între 14-30 de ani, din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi Episcopia Sălajului.

În Baia Mare a avut loc, pentru prima dată, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi, în anul 2013, o adevărată premieră naţională, a tinerilor ortodocşi din Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, apoi, în 2014, prima Întâlnirea Naţională a Tinerilor Ortodocşi din toată ţara, cu peste 3.400 de participanţi, cu participare internaţională din 14 ţări, ca apoi în 2015 să aibă loc, după prototipul băimărean, Întâlnirea Naţională a Tinerilor Ortodocşi de la Cluj-Napoca. Au urmat, apoi, întâlnirile naţionale de la Bucureşti (2016), Iaşi (2017) şi Sibiu (2018).

V. Gherman