Zetea reacţionează după declaraţiile neinspirate ale lui Bădălău

Scris de Vasile Gherman, 06 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş şi vicepreşedinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, susţine că derapajele şi declaraţiile neinspirate trebuie sancţionate.

Asta, indiferent de poziţia pe care o ocupă social-democraţii care fac astfel de afirmaţii. Potrivit comunicatului biroului de presă al partidului, maramureşeanul face referire la declaraţiile neinspirate ale senatorului PSD Nicolae Bădălău cu privire la diaspora.

„Declaraţiile total deplasate ale colegului meu de partid, Nicolae Bădălau, nu fac cinste nimănui. Majoritatea românilor care au plecat din ţară în ultimii 15 ani, au făcut-o pentru a asigura un trai mai bun familiilor lor şi asta pentru că în România nu au primit şansele pe care le meritau la dezvoltare personală. Nu sunt de acord, nu susţin şi regret astfel de declaraţii ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte. Dar, recunosc, mă doare faptul că o asemenea „analiză” a fost făcută de un coleg care ar fi trebuit să reflecteze mai bine la ce înseamnă empatia şi grija faţă de fiecare român, indiferent de locul în care se află acesta azi, pentru că suntem cu toţii fraţi ai aceeaşi Patrii!”, a declarat Zetea.

Acesta a subliniat că zeci de mii de maramureşeni sunt plecaţi de lângă familiile lor, în Europa. „Munca mea în administraţia judeţului înseamnă inclusiv eforturi constante de a le explica celor plecaţi că şi în România poate fi mai bine. Că ei pot, încet, să revină acasă pentru salarii mai bune, pentru condiţii de viaţă decente. Cred că, dacă ne dăm mâna, toţi cei care fac politica în România, şi ne stabilim ca obiectiv dezvoltarea durabilă a ţării, atunci şi cei care muncesc din greu, aici, acasă, dar şi cei plecaţi temporar la muncă în străinătate vor fi mai câştigaţi!”, a declarat Gabriel Zetea.

A consemnat V. Gherman