PLUS Maramureş şi-a deschis sediu în Baia Mare

Scris de Vasile Gherman, 17 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate  (PLUS) şi-a deschis sediul Filialei Judeţene, în Baia Mare, str. Culturii nr. 5.

Evenimentul a fost marcat printr-o conferinţă de presă la care au participat Florin Barbur, preşedintele Filialei Judeţene , Ruxandra Diaconeasa, membru în Biroul Judeţean, Horia Buhand, responsabil cu comunicarea, alţi membri ai partidului. Preşedintele Florin Barbur a prezentat un bilanţ al activiităţii PLUS Maramureş şi perspectivele pentru anul ce urmează. „Avem 310 membri în judeţ şi 15 organizaţii dintre care patru în oraşele Seini, Tg. Lăpuş, Vişeu de Sus, Baia Sprie şi urmează în Sighetu Marmaţiei şi Borşa. Avem dificultăţi în zona rurală unde oamenii sunt resemnaţi şi nu sunt dispuşi să se implice în politică pentru a rezolva anumite problem cu care se confruntă. Ne propunem să avem cadidaţi pentru alegerile locale în cât mai multe UAT-uri, care să aibă o imagine rezonabilă în comunitatea în care trăiesc. Vom face o listă cu ei şi ne vom confrunta cu colegii din USR pentru a vedea care este persoana cea mai potrivită să candideze într-o anumită localitate sau în alta. Ne vom focaliza pe înfiinţarea de noi organizaţii şi atragerea a mombrilor astfel încât să continuăm rezultatele bune la alegerile locale şi parlamentare. Colegii mei responsabili de zone se întâlnesc în teritoriu cu oamenii pentru a realiza acest obiectiv”, spune preşedintele Florin Barbur.

Ruxandra Diaconeasa a vorbit despre politici publice şi de programul „PLUS ACUM” la care lucrează. Au fost dezbateri pe problem de sănătate, turism, mediu, etc., în Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare. Urmează o serie de întâlniri cu mediul de afaceri. Horia Buhand a vorbit despre comunicarea internă prin prizma alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor. În cadrul evenimentului, s-au mai purtat discuţii pe tema „Diaspora în drumul spre casă”.

Este un moment festiv prin care s-a marcat şi împlinirea unui an de la apariţia pe scena politică a PLUS.

V. Gherman