Opoziţia anunţă sfârşitul Guvernelor PSD

Scris de Mioara Maxim, 07 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ludovic Orban crede că dacă guvernul Tudose va avea soarta Guvernului Grindeanu, România va ajunge să aibă un guvern din care să nu facă parte şi PSD până la următoarele alegeri parlamentare.

 

„E clar că PSD i-a minţit pe români şi a câştigat alegerile cu un program, iar astăzi are cu totul alt program, modificat peste noapte. PSD a arătat în 6 luni că nu mai are legitimitatea să conducă România, pentru că au folosit puterea ca să se răfuiască cu Justiţia, să emită OUG 13, să îşi rezolve rivalităţile de clan din partid şi au creat situaţii politice de Cartea Recordurilor.
După ce ar pica al doilea guvern PSD, sunt convins că vor fi alte condiţii, multe formaţiuni şi „atomi liberi” din Parlament se vor reorienta şi va exista o mai mare deschidere pentru susţinerea unui guvern fără PSD. Să lăsăm timpul să curgă, se va ajunge la momentul potrivit să-i trimitem acasă”, a precizat Ludovic Orban într-un interviu pentru Ziare.com.

Preşedintele PNL susţine că în cazul unei astfel de situaţii, se va putea baza pe vot în Parlament din partea unor formaţiuni precum UDMR sau ALDE, care până acum au susţinut PSD, pentru că acestea se vor orienta după politicile implementate.
„Majorităţile se formează în funcţie de temă. Nu îmi pot imagina că parlamentarii din ALDE pot vota o asemenea măsura anti-liberală. Sau UDMR, care e în PPE la fel ca noi” , a afirmat Orban.