Maramureşul fără prefect

Scris de Vasile Gherman, 18 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inevitabilul s-a produs. Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, eliberarea din funcţie a prefectului de Maramureş, Vasile Moldovan.

Guvernul nu a emis şi ordinul de numire a unei alte persoane în funcţia de prefect.

Tot miercuri, au mai fost schimbaţi din funcţie şi prefecţii din Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Bucureşti, Ialomiţa.

În ceea ce priveşte postul de subprefect, ocupat în prezent de Alexandru Cosma, Guvernul nu a luat încă nicio decizie. Cosma a preluat astfel şi atribuţii de prefect.

„Guvernul României a hotărât în această noapte, după ora 1.00 dimineaţa, încetarea mandatului domnului prefect Vasile Moldovan. Am vrut alături de secretarul judeţului Maramureş, doamna Todoran Aurica, să îi mulţumesc domnului Moldovan pentru întreaga activitate. Am avut în Maramureş un prefect apreciat de către comunitatea locală, un profesionist care a reuşit să aducă normalitatea în funcţionarea instituţiilor deconcentrate din judeţ. Felicitări domnule Moldovan!”, a fost mesajul transmis de Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

V. Gherman