Lăpuşeanul Nicolae Silviu Ungur este noul prefect de Maramureş

Scris de Vasile Gherman, 18 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Maramureşul are un nou prefect, în persoana economistului Nicolae Silviu Ungur.

Astfel, Partidul Mişcarea Populară a reuşit să-şi impună prefectul de Maramureş. Cu câteva săptămâni în urmă numele noului prefect era vehiculat a fi Remus Lucian Timiş, care, între timp, a fost respins din cauza faptului că a avut o experienţă profesională insuficientă ca funcţionar public (6 ani şi 4 luni, în timp ce legea prevede minimum 7 ani).

Astfel, în cursul zilei de azi, Guvernul Orban îl numeşte pe Nicolae Silviu Ungur prefect de Maramureş. Nicolae Silviu Ungur este din localitatea Lăpuş şi are 42 ani. Din 2006 şi până în prezent a fost consilier în cadrul APIA Maramureş. Noul prefect este de profesie economist.

Nicolae Silviu Ungur este absolvent al următoarelor instituţii: 2003- Informatică Aplicată şi Programare, la  Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (studii postuniversitare); 2000 Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Management Turistic şi Comercial Cluj-Napoca (economist); 1995, Liceul Teoretic „Petru Rareş” Târgu Lăpuş; 1983-1991, Şcoala Generala Lăpuş. Activitatea profesională a început-o ca şi dascăl la Şcoala Generală Băiuţ, unde a profesat între anii 2004-2006. Din 2006 şi până în prezent Nicolae Silviu Ungur a muncit ca şi consilier în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Maramureş, Serviciul Control pe Teren, unde a efectuat activităţi de verificare specifice Serviciului Control pe Teren. În declaraţia de avere acesta şi-a trecut trei autoturisme, mai exact un Ford, un Peugeot şi un Volkswagen, care au ca şi an de fabricaţie 2002, 2006, respectiv 1996. Nu deţine terenuri sau clădiri.

V. Gherman