Deputatul PNL Radu Zlati afirmă că ”USL nu va mai exista la toamnă”

Scris de Mioara Maxim, 09 august 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Radu Zlati, fost consilier al lui Antonescu
Radu Zlati, fost consilier al lui Antonescu

Deputatului liberal Radu Zlati scrie pe blogul personal că USL nu va mai exista la toamnă. Motivul principal, spune fostul consilier al lui Crin Antonescu pe durata interimatului la preşedinţie, este Agenţia Naţională pentru Integritate.  

 

Pesurse arată cum a ajuns liberalul Zlati la această concluzie: Uniunea Social Liberală, mai exact puterea şi influenţa pe care aceasta o are, se datorează nu numai activiştilor de partid, simpatizanţilor sau membrilor, ci şi numeroşilor consilieri locali şi primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri judeţeni. Aceştia, spune Zlati, constituie adevărata putere din spatele Uniunii Social Liberale.

 

„Profitând de imperfecţiunile legii şi acţionând adesea cu rea-credinţă, ANI atacă substanţa USL în ce are aceasta mai vulnerabil: aleşii locali. Ori, fără aceştia, fără influenţa lor la nivelul direct, cel al contactului cu alegătorul de pe stradă, USL va mai exista ca formaţiune politică dar USL nu va mai fi decât un colos cu picioare de lut, o cochilie lipsită de conţinut”, scrie liberalul pe blogul său.

 

„M-aş fi aşteptat ca semnalele de alarmă provenite din teritoriu să fie ascultate şi înţelese, atât la Palatul Victoria, cât şi la Cameră şi Senat. M-aş fi aşteptat ca legea să fie modificată în regim de urgenţă, până când un val de hotărâri judecătoreşti nu va şterge de pe harta politică a ţării primăriile şi consiliile judeţene controlate de către USL. În loc de asta, am auzit… tăcerea. Atunci când nu s-a auzit, meschin, sunetul neputinţei şi al coabitării inepte, din care doar unul câştigă. Iar acel unul nu este nici USL, nici poporul român”, îşi încheie Radu Zlati argumentarea afirmaţiei conform căreia USL nu va mai exista la toamnă.