Apariţie surprinzătoare a lui Iohannis la festivalul saşilor

Scris de Mioara Maxim, 13 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele Klaus Iohannis a participat duminică, în localitatea Criţ, la manifestări organizate în cadrul celei de-a V-a ediţii a Săptămânii Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săseşti din Transilvania.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că saşii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, arătând că „până la urmă toţi ceilalţi se vor convinge că acesta este mesajul”. 

”Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (…) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României şi eu cred că până la urmă toţi ceilalţi se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important şi chiar dacă pentru unii pare doar că au trecut 100 de ani este mare lucru pentru că, după părerea mea, România în aceşti 100 de ani a dovedit că dintr-o ţară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o ţară care între timp este o ţară puternică în regiune, o ţară stabilă, (…) şi mai mult este o ţară care contribuie la dezvoltarea şi stabilitatea întregii regiuni. Putem să spunem că în ultimii 100 de ani am făcut paşi importanţi şi hotărâţi înainte într-o direcţie bună”, a spus Iohannis duminică, la Criţ.