AEP a validat 7.512 cereri de înscriere în Registrul electoral

Scris de Mioara Maxim, 30 august 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, până la data de 29 august, au fost validate 7.512 cereri de înscriere în Registrul electoral, depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.
Dintre acestea, 5.627 menţionează opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 1.885 pentru votul în secţiile de votare.

Cererile de înscriere în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă au fost depuse în 38 de ţări, iar cele cu opţiunea pentru votul în secţiile de votare au fost depuse în 31 de ţări.
„Precizăm că singura localitate din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscrişi în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secţii de votare este Soroca, din Republica Moldova, în care s-au înregistrat 115 cetăţeni români cu drept de vot. În aceeaşi ţară, foarte aproape de îndeplinirea acestei condiţii legale este localitatea Căuşeni, unde s-au înscris în Registrul electoral 95 de alegători”, se arată într-un comunicat al AEP, transmis luni Agerpres.

AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în afara ţării.