1.000 de primari români şi moldoveni s-au reunit la Bucureşti

Scris de Mioara Maxim, 10 aprilie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un număr de 1.000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului, reuniţi la Palatul Parlamentului în cadrul Conferinţei Reprezentanţilor Comunităţilor Locale din România şi Republica Moldova, au votat, duminică, pentru eliminarea graniţelor birocratice între cele două state, informează un comunicat al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, remis Agerpres.
‘Am convingerea că împreună punem astăzi cărămizi solide la garantarea bunăstării populaţiei din România şi Republica Moldova. Prin intermediul înfrăţirilor aşezăm temeliile durabile pentru o Românie capabilă. Conectăm localităţi, judeţe şi raioane pentru a conecta malurile de Prut’, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste.

Sursa citată precizează că în cadrul reuniunii au luat cuvântul primari ai celor mai mari oraşe din România şi Republica Moldova, de la Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Piteşti, dar şi ministrul Comunicaţiilor Marius Bostan.
„La eveniment au fost perfectate 450 de acorduri de înfrăţire şi parteneriat, care stabilesc acţiuni comune pentru dezvoltare în domeniile economic, educaţional, cultural şi sportiv, al administraţiei publice locale”, anunţă comunicatul citat.

Conferinţa a fost organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, Grupul inter-parlamentar ‘Prietenii Unirii’, Institutul pentru Cultură şi Drepturi Europene şi în parteneriat cu Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru românii de pretutindeni.