Vizitează cele mai spectaculoase obiective din Maramureş, cu ajutorul serviciilor de închirieri maşini

Scris de Decebal Ienasoiu, 08 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Maramureş, situat în nordul României, este considerat de mulţi drept cel mai pitoresc judeţ din ţară. Această faimă este dată de numeroasele obiective turistice, atât naturale, cât şi religioase, istorice sau arhitecturale.

Deşi regiunea este situată la o distanţă considerabilă de municipiul Bucureşti, nu este niciodată o idee rea să apelezi la serviciile de închirieri maşini şi să vizitezi minunăţiile din Baia Mare şi din împrejurimi. Dacă optezi pentru FocusRent, o companie de rent a car cu o experienţă de peste 10 ani, vei primi o maşină nouă, cu un plin de combustibil şi toate taxele şi asigurările auto incluse.

Fie că preferi clasa economy, luxury, SUV sau chiar un microbuz cu 8+1 locuri, compania de inchirieri masini FocusRent.ro îţi va oferi un autovehicul cu toate reviziile tehnice la zi şi supus unei inspecţii temeinice înainte de a-ţi fi înmânat.

Pe lângă RCA, full CASCO şi rovinietă, vei beneficia şi de anvelope de sezon (vară / iarnă), dar şi de numeroase servicii premium opţionale (GPS, scaun pentru copil, şofer personal etc). Fără alte introduceri, iată care sunt obiectivele turistice din judeţul Maramureş pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Oraşul Baia Mare. Cunoscut drept unul dintre cele mai cochete oraşe din România, Baia Mare este atestat încă din anul 1329. După ce parcurgi distanţa de 590 de kilometri cu ajutorul autoturismului obţinut de la compania de închirieri maşini, te poţi relaxa plimbându-te pe străduţe sau prin parcuri.

Alte opţiuni sunt Muzeul de mineralogie (cel mai mare astfel de muzeu din Europa), Muzeul etnografic (cu obiecte de patrimoniu din Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului, Ţara Codrului şi Ţara Maramureşului) şi Complexul astronomic (format dintr-un planetariu şi un observator).

2. Cimitirul Vesel din Săpânţa. Atunci când spui Maramureş, spui Cimitirul Vesel din Săpânţa. Din Baia Mare, vei mai avea de parcurs o distanţă de 84 de kilometri cu ajutorul serviciilor de închirieri maşini.

Odata ajuns, vei putea admira crucile viu colorate, realizate în anul 1935 de sculptorul maramureşean Stan Ioan Patras. Acestea au fost inspirate din cultura dacică, în care moartea este privită ca un eveniment vesel, nicidecum unul tragic. În total, cimitirul vesel adăposteşte peste 800 de astfel de cruci.

 

 

 

 

 

3. Memorialul Sighet. Trecând de la extaz la agonie, nu trebuie sub nicio formă să ratezi Memorialul Durerii de la Sighetu Marmaţiei. După ce parcurgi 19 kilometri la bordul autovehiculului obţinut de la compania de închirieri maşini, vei ajunge într-unul dintre cele mai încărcate de semnificaţie locuri din România.

Memorialul este amenajat în interiorul fostei închisori în care, în perioada interbelică, au fost închişi şi torturaţi peste 100 de demnitari români. Celulele acestui penitenciar au fost transformate în camere-muzeu, fiecare spunând povestea persoanei care a fost închisă în ea.

4. Mănăstirea Bârsana şi Biserica din lemn. Nu în ultimul rând, am inclus pe lista obiectivelor din Maramureş pe care le poţi vizita cu ajutorul serviciilor de închirieri maşini şi un lăcaş de cult.

Este vorba despre Biserica din lemn care poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică, dar şi despre Mănăstirea Bârsana, care poartă hramul Soborului Sfinţilor 12 Apostoli. Acestea sunt amplasate pe Dealul Jbar, respectiv Valea Izei, două dintre cele mai spectaculoase zone din România, din punctul de vedere al peisajului.

 

Articol realizat de iAgency.ro