Urmează un eveniment corporate? Un make-up artist profesionist te învaţă secretele unui machiaj reuşit!

Scris de Decebal Ienasoiu, 06 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Femeile sunt conştiente că modul în care se prezintă în orice moment este important, atât din punctul de vedere al ţinutei, cât şi al machiajului, dar au mari dileme cu privire la make-up-ul pe care ar trebui să îl adopte atunci când participă la un eveniment corporate.

De aceea, Andreea Popa, make-up artist pentru Studio 20, a decis să ofere câteva recomandări care te vor ajuta să arăţi impecabil.

Optează pentru un machiaj natural

Indiferent de tipul firmei pentru care lucrezi, atunci când mergi la un eveniment în care participă persoane din acelaşi domeniu, este indicat să optezi pentru un machiaj natural. Aşadar, ai nevoie de fond de ten, anticearcăn, fard de obraz, mascara, pudră matifiantă şi o linie de tuş pe pleoapa superioară. Aceste produse cosmetice îţi vor masca imperfecţiunile pielii şi îţi vor oferi un aspect rafinat.

Alege un fond de ten potrivit cu nuanţa pielii tale

Orice machiaj porneşte de la o bază perfectă, motiv pentru care aplicarea fondului de ten este foarte importantă. Alege un produs fluid, cu acoperire medie care să nu îţi încarce tenul, dar care să-ţi ofere un look îngrijit şi stilat.

De asemenea, pentru un aspect cât mai natural, este esenţial să foloseşti un fond de ten care are o nuanţă apropiată de culoarea pielii tale, iar ca să obţii un aspect uniform, nu uita să întinzi produsul şi pe gât. Dacă este necesar, aplică pe zona de sub ochi şi un anticearcăn cu o nuanţă mai deschisă decât cea a pielii tale.

Pentru un look fresh, încearcă un creion alb dermatograf

Dacă în ultimele nopţi nu ai reuşit să te odihneşti suficient, poţi folosi un truc simplu, dar foarte eficient. Aplică un creion dermatograf de culoare albă pe linia apei ochilor şi în colţul intern al acestora. Vei observa imediat cum ochii tăi vor părea mai mari, iar semnele oboşelii vor fi şterse de pe chipul tău. În acest mod, vei obţine un look profesional pentru evenimentul corporate şi nimeni nu îşi va da seama că nu te-ai bucurat de prea multe ore de somn.

Aplică o pată de culoare

Îţi place ideea machiajului natural, dar îţi doreşti să te faci remarcată? Optează pentru o nuanţă intensă de ruj şi vei avea look-ul perfect! Îţi recomandăm să încerci un ruj roşu, corai sau vişiniu.

De asemenea, o altă metodă prin care poţi atrage toate privirile este să îţi trasezi o linie de tuş într-o nuanţă electrizantă pe pleoapa mobilă sau sub ochi. Dacă alegi această variantă, atunci este important să foloseşti un ruj nude. Trebuie să pui accentul pe buze sau pe ochi, niciodată pe ambele în acelaşi timp!

Nu uita să îţi conturezi sprâncenele!

Sprancenele joacă un rol important atunci când ne dorim un aspect impecabil, dar, din păcate, nu toate femeile le acordă atenţia cuvenită. Pentru a obţine un machiaj reuşit, este esenţial să îţi conturezi sprâncenele, dar să nu foloseşti o culoare prea închisă.

Recomandarea este să le oferi sprâncenelor un aspect cât mai subtil, dar de efect. De aceea, ar trebui să înlocuieşti creionul de sprâncene cu un fard pe care îl poţi aplica cu ajutorul unei pensule oblice.