Tot mai putina lume calca pragul saloanelor de coafura

Scris de Iudita Hindli, 20 decembrie 2009 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asta in conditiile in care preturile nu au crescut in comparatie cu cele din 2008

Toata lumea doreste ca macar de sarbatori sa arate bine si sa se aranjeze la patru ace. Numai ca anul acesta clientii saloanelor de coafura s-au imputinat, desi, daca e sa ne luam dupa ce spun cei care si-au deschis o astfel de afacere, preturile nu au crescut in comparatie cu cele din 2008.

Saloanele de coafura au inceput sa fie asaltate de doamne. La unele se lucreaza doar pe baza de programare in aceasta perioada, dar la saloanele mai mici, de cartier, nu se aplica aceasta regula. „Fata de anul trecut, mai putine doamne si domnisoare isi aranjeaza parul. Majoritatea prefera tunsori moderne si mai putin coafuri sofisticate”, ne-a declarat Emilia Neamt, coafeza unui salon baimarean. Ea a precizat ca foarte multe cliente cer in continuare vopsirea parului in suvite. Chiar daca nu mai sunt in voga, suvitele au avantajul ca ascund firele carunte si nu deterioreaza podoaba capilara. Interlocutoarea a precizat ca in continuare se cere tunsoarea bob asimetric si varianta combinata cu cea in trepte pe o parte. Dar trendul in materie de coafura in acest sezon sunt mesele colorate. In cazul blondelor, in voga sunt mesele de culoarea caramelului. Stilistii recomanda pentru brunete mesele  albastre si visinii. Se cer in continuare diferite nuante de rosu si castaniu, ultima culoare pentru ca acopera bine parul carunt.

Tarife intre 20 si 70 lei

In prag de Craciun, femeile prefera tunsorile cat mai usor de aranjat si cat mai simple. „Nici nu este indicata pentru acest eveniment o coafura prea sofisticata, cu sclipici sau alte accesorii. Tinerele cer intinderea parului cu placa sau un aranjat din perie pentru a conferi parului cat mai mult volum”, a subliniat Emilia Neamt. Preturile difera de la un salon de coafura la altul. Tarifele sedintelor la saloanele de infrumusetare sunt stabilite in functie de lungimea parului si de preferinta clientei. Un simplu tuns costa intre 10 si 20 lei, in cazul femeilor, si intre 8-15 lei, la clientii de sex masculin. Sunt unele saloane care practica reduceri de pana la 50% in cazul pensionarilor. La aranjat, tarifele sunt ceva mai mari si pretul este dictat de complexitatea coafurii. Pentru o coafura a parului scurt se scot din buzunar intre 20 si 25 lei, iar pentru un aranjat de par lung intre 25 si 70 lei. Putine persoane prefera sa-si faca parul „permanent”, doar doamnele in varsta, a mai spus interlocutoarea, tariful pentru aceasta procedura fiind de 20-25 lei.

  1. Remus a spus: 28 decembrie 2009, ora 16:10

    si a bisericilor!