Specialiştii ne dezvăluie tot ceea ce trebuie să ştim despre oja semipermanentă

Scris de Decebal Ienasoiu, 24 mai 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

oja semipermanenta Melkior

Se află pe unghiile a milioane de femei din întreaga lume şi este foarte apreciată pentru aspectul său natural, luciul foarte elegant şi rezistenţa mare. Este vorba despre oja semipermanenta, unul dintre cele mai populare produse cosmetice ale acestui deceniu. Stilul nostru de viaţă este din ce în ce mai alert, iar o astfel de manichiură este aliatul perfect al femeilor mereu ocupate, dar care nu vor să renunţe la ritualurile de îngrijire şi înfrumuseţare.

Dacă se folosesc produse cosmetice de calitate şi se respectă toţi paşii de realizare a unei asemenea manichiuri, oja semipermanentă poate rezista pe unghii chiar şi 3-4 săptămâni. Unul dintre cele mai cunoscute branduri de ojă semipermanentă este Melkior, produsele sale fiind folosite în nenumărate saloane din întreaga lume.

Desigur, este foarte importantă atenţia pe care o acorzi unghiilor tale. Dacă îţi menajezi manichiura, ai toate şansele ca aceasta să arate impecabil până în momentul în care ajungi iar la salon. Singura problemă pe care o vei avea este faptul că unghia ta naturală creşte, iar diferenţa nu arată foarte plăcut.

Ce trebuie să eviţi să faci dacă porţi ojă semipermanentă

Foarte multe femei sunt tentate să îşi înlăture singure oja semipermanentă în momentul în care unghiile naturale încep să crească sau culoarea îşi pierde din intensitate. Acest obicei este foarte dăunător unghiilor tale. Odată ce faci acest lucru, unghia rămâne fără protecţie, iar apa se poate infiltra foarte uşor în unghii. De asemenea, dacă ai obiceiul de a-ţi coji singură oja semipermanentă, există pericolul să îndepărtezi în acelaşi timp şi câteva straturi ale unghiilor naturale.

De asemenea, există voci care susţin că este indicat ca o dată la o anumită perioadă de timp să renunţi la oja semipermanentă pentru a oferi unghiilor tale naturale un moment de respiro. Cu toate acestea, acest lucru este doar pe jumătate adevărat. Dacă produsele cosmetice sunt de calitate şi se execută corect fiecare pas în parte, unghiile tale nu vor avea de suferit.

Cum se îndepărtează oja semipermanentă?

Am stabilit deja – oja semipermanentă este un produs cosmetic foarte rezistent. Dar cum o îndepărtăm de pe unghii? Procesul este foarte simplu. Ai nevoie de dizolvant şi folii de aluminiu. În primul rând, trebuie să îmbibi compresa în dizolvant şi să o aplici pe unghie. Ulterior, pune folia de aluminiu pe deget şi las-o să acţioneze. Înlătură folia de pe degete şi şterge unghiile. Dacă este necesar, foloseşte o spatulă pentru manichiură pentru a îndepărta reziduurile sau pentru a începe o nouă aplicare.  

În trecut, îndepărtarea ojei semipermanente era mult mai dură. Procesul consta în înmuierea mâinilor în acetonă timp de 15-20 de minute. Din fericire, tehnologia a evoluat, iar manichiura cu ojă semipermanentă a devenit una dintre cele mai sigure modalităţi de îngrijire şi înfrumuseţare a unghiilor. Aşa se explică şi dragostea a milioane de femei din întreaga lume pentru acest produs cosmetic care chiar face minuni. Să nu trebuiască să ajungi la salon o dată la doar câteva zile este un lux de care avem nevoie în ziua de azi. Iar oja semipermanentă este exact aliatul în frumuseţe de care avem nevoie.