Sfaturi pentru obţinerea unei bucătării în stil clasic

Scris de Decebal Ienasoiu, 08 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi ale casei, unde contează atât aspectul, cât și funcționalitatea.

Fiind locul în care familia găteşte şi serveşte masa, este o încăpere în care se petrec clipe frumoase alături de cei dragi. Prin urmare, acest spaţiu trebuie amenajat astfel încât oricine îţi calcă pragul să se simtă ca la el acasă, dar să respecte şi standardele calităţii superioare.

Bucătării în stil clasic – alegeri perfecte pentru cei ce iubesc simplitatea

Atunci când vine vorba de conservarea frumuseţii lucrurilor simple, cea mai potrivită alegere este bucătăria în stil clasic. Mobila de bucătărie clasică este într-adevăr cea care face diferenţa, fiind caracterizată de un design atrăgător cu linii simple şi cu spaţii inteligente de depozitare. Acest lucru nu înseamnă că electrocasnicele şi sanitarele nu contează, ci doar că atenţia se îndreaptă mai mult către mobilier, către modul în care acesta interacţionează cu restul elementelor din încăpere şi către felul în care proiectul reflectă bunul gust al proprietarului.

Alegerea mobilierului pentru o bucătărie în stil clasic poate fi un proces de durată, care îţi va solicita întreaga atenţie. Nu te grăbi aşadar să achiziţionezi din primul magazin vizitat, ci caută să găseşti cele mai bune oferte, care să îmbine accesibilitatea financiară cu calitatea materialelor folosite. De asemenea, ia în calcul şi varianta mobilierului realizat la comandă, care te va ajuta să obţii o bucătărie ce răspunde tuturor exigenţelor tale.

Sfaturi privind obţinerea unei bucătării în stil clasic

Design-ul unei bucătării în stil clasic este uşor recognoscibil prin prisma cromaticii calde, însă neutre, şi prin specificul liniilor simple, uşor tradiţionale, ce oferă un sentiment armonios de ordine. În alegerea elementelor necesare pentru crearea unei astfel de atmosfere îţi recomandăm să ţii cont de următoarele sfaturi:

  • Optează pentru corpuri de mobilier cu fronturi mate

Departe de stilul de design modern, cel clasic se remarcă prin utilizarea mobilierului mat şi fin, fără strălucire, însă cu un farmec deosebit dat de mânerele antichizate, de cornişe, construcţiile de hotă specifice unor bucătării rustice şi toate elementele decorative cu aer vintage. De asemenea, se recomandă şi alegerea mobilierului uşor antichizat, care nu depăşeşte însă graniţele stilului clasic, intrând în cel rustic sau vintage (de exemplu, mobila pentru o bucătărie retro are un aspect uşor uzat, în mare parte pentru că se optează adesea pentru recondiţionare).

  • Alege lemnul masiv ca material de bază

Unul dintre cele mai elegante materiale din care se poate realiza mobila de bucătărie clasică, lemnul masiv, este apreciat în mod deosebit pentru aspectul său impunător. Dincolo de acesta, lemnul este de altfel şi unul dintre cele mai rezistente materiale din care se pot realiza piesele de mobilier, având o longevitate mare.

  • Armonizează culorile tuturor elementelor componente

Nu este obligatoriu ca toată bucătăria să fie monocromă. Diversitatea cromatică aduce cu sine senzaţia unui spaţiu amenajat inteligent şi contribuie în acelaşi timp la obţinerea acelei atmosfere intime mult dorite, atmosferă gata să primească în orice clipă „cu braţele deschise” invitaţii.

  • Acordă atenţie detaliilor care fac diferenţa

Termenul de detalii, în cazul unei bucătării în stil clasic, are în vedere mai multe aspecte. În primul rând, este vorba despre accentele clasice oferite de elementele decorative, reduse din punct de vedere cantitativ, dar însemnate din punct de vedere ornamental. Un tapet cu modele tradiţionale aşezat pe peretele dintre corpurile de mobilier suspendate şi cele inferioare, un ceas rotund, de mari dimensiuni, aşezat pe un perete alb sau o râşniţă de cafea clasică sunt piese care insuflă bucătăriei un aer primitor. Apoi, vorbim despre detaliile de la nivelul mobilierului de bucătărie, care se referă la fronturile casetate uşor antichizate, la elementele decorative de tipul cornişelor şi pilaştrilor sau la mânerele antichizate.

KUXA studio: „Bucătării în stil clasic complet echipate, croite perfect”

Specialişti în proiectarea celor mai deosebite modele de bucătării, clasice şi moderne, membrii companiei KUXA studio sunt în permanenţă la curent cu trendurile actuale şi cu nevoile românilor în ceea ce priveşte amenajarea spaţiului de servit masa.

Prin ce se remarcă KUXA studio? Prin gama largă de soluţii oferite şi prin varietatea de materiale oferite atât pentru blaturi şi mobilier, cât şi pentru electrocasnice şi sanitare. Prin faptul că electrocasnicele sunt de ultimă generaţie, de la branduri de top, iar corpurile de mobilier vin asamblate din fabrică tocmai pentru a asigura o durabilitate mai mare. Prin servicii impecabile de măsurători, montaj, design şi proiectare şi, nu în ultimul rând, prin comunicare ireproşabilă designer-client.

Descoperă gama de bucătării în stil clasic pe kuxa.ro şi, dacă doreşti realizarea unei bucătării de vis, contactează-i pe consultanţii KUXA studio pentru mai multe detalii!