Drumeţii montane cu supravegherea jandarmilor maramureşeni

Scris de Lia Bradeanu, 03 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Perioada vacanţei aduce cu ea numeroşi tineri în zonele montane ale judeţului nostru, motiv pentru care Jandarmeria Maramureş face câteva recomandări iubitorilor de drumeţii montane sfătuindu-i să respecte regulile muntelui.


În acest weekend, în perioada 04-06 august, Serviciul Cultură din cadrul Primăriei Borşa va organiza „Tabăra de vară alpină” pentru tineret, activitate la care vor participa aproximativ 50 de copii cu vârste între 8-18 ani. Aceasta tabără constă în drumeţii pe munte fiind stabilite de către organizator trei trasee turistice.
Astfel, vineri, 4 august, la ora 08.00, se va pleca din faţa Primăriei Borşa înspre Complexul Turistic, apoi se va urca cu telescaun spre Şaua Ştiol, Piciorul Ancului, Tăul Hârdău, Stâna, Popas Putredu Moară şi returul pe acelaşi traseu.

Sâmbătă, tot de la ora 08:00 plecarea va fi de la Primărie spre Pasul Prislop, traseu tematic Vf. Cearcănu şi retur, iar duminică la ora 07:30 se va porni de la Primăria Borşa înspre Mănăstirea Pietroasa, Lacul Iezer, Vf. Pietrosu şi retur;

Pentru informarea şi creşterea siguranţei participanţilor pe timpul desfăşurării activităţilor planificate pe cele trei trasee, jandarmii vor fi prezenţi prin patrule montane de ordine publică în intervalul orar de desfăşurare a activităţilor.

Astfel, tinerii vor fi sfătuiţi să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere în spaţii neamenajate şi să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia.
De asemenea ei sunt îndemnaţi să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac cu strictul necesar, să nu aprindă focul în locurile neamenajate şi să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor. Totodată jandarmii montani sfătuiesc iubitorii de drumeţii să nu se abată de la traseele marcate pentru a nu întâmpina probleme nedorite pentru siguranţă. (foto arhivă)