Centrele de inchiriere DVD ofera facilitati clientilor fideli

Scris de Corina Sofran, 07 octombrie 2009 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un film se poate inchiria cu 2-5 lei

Desi toata lumea se teme de criza, centrele de inchiriere a DVD-urilor nu se plang ca numarul clientilor ar fi scazut. Dimpotriva, dupa ce a trecut vremea concediilor si a iesirilor la iarba verde, tot mai multi cetateni inchiriaza casete cu filme.

Pentru ca de multe ori filmele de pe canalele de televiziune nu sunt pe placul multora, o parte dintre baimareni recurg la casetele video sau la DVD-urile centrelor de inchiriere. Mai exista o categorie de clienti, cei care sunt „morti” dupa noutatile in materie de film. In municipiul Baia Mare sunt trei centre de inchiriere DVD-uri. Reprezentatii acestora sustin ca solicitarile sunt foarte variate, dar ca se cer, in general, aparitiile noi. Sunt in voga filme precum „Fantomele fostelor iubite”, „Inger si Demon”, „Duplicity”. Cei mai multi clienti se indreapta inspre filmele de actiune, thriller sau comedii. Cautate sunt si desenele animate, desigur pentru cei mici. „De obicei se inchiriaza cate ceva pentru fiecare membru al familiei< un film de actiune pentru capul familiei, unul mai romantic sau o comedie pentru mama, iar pentru cei mici desene animate sau jocuri”, a spus interlocutoarea. Ea a precizat ca prichindeii sunt premiati daca sunt clienti fideli. Astfel, la fiecare desen animat sau joc inchiriat primesc cate o bulina. Cand acumuleaza 10 buline, copiii primesc o masinuta sau o figurina Filly.

Pentru 5 lei, filmele sunt livrate la domiciliu

Tarifele de inchiriere difera in functie de titlul cerut, de durata inchirierii si de categoria de client< normal, fidel sau briliant, in ultima categorie intrand impatimitii filmelor. Filmele de top se inchiriaza cu 6 lei titlul, clientii „briliant” platind cu un leu mai putin. Insa sunt filme care se pot viziona o perioada de 10 zile si pretul de inchiriere este de doi-trei lei. Se poate opta si pentru varianta „la pachet”, deoarece se pot viziona mai multe filme, iar pretul este mai avantajos. O alta facilitate este oferta „2+1 Gratis”, adica la doua filme inchiriate al treilea este gratuit. Durata de inchiriere este in functie de preferintele clientilor, insa la filmele noi se impun anumite restrictii pentru a putea fi rulate mai mult.

Un alt serviciu introdus mai nou de unele centre este cel de livrare la domiciliu. „La prima livrare serviciul este gratuit, urmand ca ulterior sa se perceapa un tarif de 5 lei”, a mentionat interlocutoarea. Ea a precizat ca tot mai multa lume persoane apeleaza la acest serviciu. Ar mai fi de precizat ca unele unitati, pentru a-si trage clientii, nu mai percep penalitati la cei care restituie DVD-urile cu intarziere, ci in contul sumei respective le ofera un alt film. Clientii au de unde alege pentru ca centrele le ofera in jur de 10.000 de titluri.