Ce trebuie să ştii când cumperi haine pentru nou născuţi

Scris de Decebal Ienasoiu, 30 august 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Haine nou nascuti Liloo

O parte din femeia cochetă şi mereu în pas cu moda s-a transformat acum într-o mămică grijulie, care îşi doreşte cele mai frumoase ţinute pentru bebeluşul ei. Ori că e băiat, ori că e fetiţă, când vine vorba de haine pentru nou născuţi nu este recomandat să faci rabat la calitate.

Află câteva sfaturi utile de care să ţii cont când mergi la cumpărături!

Materialul contează

Cu siguranţă ştii că pielea bebeluşului este mult mai sensibilă faţă de pielea unui adult, de aceea atunci când cauţi haine pentru nou nascuti materialul este primordial. Printre lucrurile de care să te fereşti când eşti la cumpărături se numără articolele vestimentare din materiale sintetice, colorate cu vopsele chimice, care pot provoca reacţii alergice şi iritaţii în rândul celor mici şi nu permit pielii să respire. De aceea, este foarte important să fii atentă la eticheta producătorului pentru a vedea toate detaliile. Alege hainele din fibre naturale, care să le ofere micuţilor tot confortul necesar, mai ales în primele luni de viaţă. Spre exemplu, Liloo.ro, un magazin online românesc, foloseşte doar vopsele ecologice, pe bază de apă şi sisteme de prindere sau de închidere fără metale grele.

haine nou nascuti – Liloo

Alege cu grijă mărimea

Deşi ai fi tentată să cumperi haine pentru nou născuţi cât mai mari, în speranţa că bebeluşul tău va creşte, învaţă, totuşi, să îi alegi exact ce are nevoie. Ţine cont de vârstă şi de numărul de centimetri pe care îi are pentru a găsi cele mai confortabile hăinuţe. Body-urile, pantalonii şi bluziţele trebuie să fie cât mai elastice, pentru ca prichindelul să se poată mişca în voie. Evită hainele strâmte, oricât ar fi de atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Adaptează în funcţie de sezon

Dacă te gândeşti că mai multe haine pentru nou născuţi puse deodată pe bebeluşul tău îl vor face să se simtă mai bine sau îl vor opri din plâns, te înşeli. Îmbracă bebeluşul cu un singur strat de haine în plus faţă de cum te simţi tu confortabil, astfel încât micuţul să nu se sufoce din cauza căldurii. Alege mai multe articole vestimentare pentru interior, căci acela este spaţiul în care copilul îşi petrece cea mai mare parte a timpului. Pe Liloo.ro, ai la dispoziţie o gamă variată de modele de body-uri, salopete, pantaloni şi bluziţe potrivite atât pentru interior, cât şi pentru exterior.

Cumpără cu moderaţie

Micuţii sunt în creştere, mai ales în primul an de viaţă, de aceea nu e nevoie să cumperi toate articolele vestimentare pe care le vezi în magazine. În plus, multe dintre acestea au preţuri enorme, bani pe care nu merită să îi cheltuieşti necontrolat. Dacă te gândeşti ce haine pentru nou născuţi îi mai lipsesc, aşteaptă până mai creşte copilul şi oferă-i exact ce are nevoie. Fă-ţi o listă de necesităţi care să te ajute să te organizezi mai bine. În primele luni de viaţă, optează pentru body-uri vesele deoarece hainele care nu se strâng cu elastic pe abdomen au avantajul de a lăsa burtica bebeluşului să se extindă atunci când mănâncă şi îi oferă un plus de confort.

Acum că ai aflat de ce trebuie să ţii cont înainte de a începe sesiunea de cumpărături, aruncă o privire pe Liloo.ro, locul în care găseşti hăinuţe realizate în România din bumbac de calitate superioară, la preţuri accesibile pentru bugetul tău.