Care sunt cele mai populare soiuri de seminţe de cannabis?

Scris de Decebal Ienasoiu, 04 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Majoritatea colecţionarilor de seminţe de cannabis pot întâmpina dificultăţi la alegerea soiurilor deosebite. Desigur, cele mai multe seminţe de cannabis seamănă între ele, ceea ce le face greu de distins când vine vorba de varietăţi. De asemenea, acestea pot avea sexe diferite, deoarece planta de cannabis prezintă dimorfism sexual, existând atât plante mascul cât şi plante femelă.

Prin urmare, mulţi colecţionari, precum şi botanişti, fac alegerea de a achiziţiona seminţe de cannabis standard, care au un procentaj egal în ceea ce priveşte numărul de masculi şi de femele. Mai există însă un factor de luat în calcul: oferta de seminţe de cannabis s-a diversificat foarte mult în ultimii ani, existând în prezent atât seminţe standard, cât şi feminizate sau autoflowering.

De aceea, este important să ţinem cont de o seamă de aspecte în privinţa celor mai uzuale soiuri de seminte cannabis. De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de factorii de mediu, care pot influenţa sexul plantei. Astfel, în funcţie de condiţiile de temperatură sau umiditate, pot apărea caracteristici intersexuale, existând posibilitatea ca unele plante să devină hermafrodite.

Odata cu popularizarea seminţelor printre colecţionari, au început să apară şi proceduri tehnologice complexe, care au condus la apariţia seminţelor feminizate. Prin urmare, la prima generaţie de astfel de seminţe, care proveneau de la două plante (una de sex feminin şi una hermafrodită) s-au obţinut seminţe hermafrodite, însă odată cu progresul ştiinţific, s-a ajuns la rezultatul dorit. Astfel, în prezent, acest tip de seminţe de cannabis este obţinut fără alterări genetice, prin procedee naturale, precum polenizarea.

Iată care sunt cele mai mari diferenţe dintre aceste tipuri de seminţe de cannabis:

Seminţe de cannabis standard

Aceastea provin din părinţi de sexe diferite, putând să producă atât seminţe feminine cât şi masculine, în proporţie aproximativ egală. Fiind printre cele mai comune soiuri, aceste seminţe de cannabis sunt o alegere populară printre colecţionari şi botanişti.

Seminţe de cannabis feminizate

Faţă de cele standard, acestea au fost alterate prin diverse metode, până la eliminarea cromozomilor masculini. S-au obţinut astfel seminţe de cannabis femelă, printre preferatele colecţionarilor.

Seminţe de cannabis autoflowering

Seminţele de cannabis autoflowering provin din încrucişări repetate cu Cannabis Ruderalis, o plantă mică ce provine din Siberia. Cu o rezistenţă crescută la condiţiile meteo, dar şi la alţi factori de stres, această specie îşi face mai degrabă apariţia în zone afectate, degradate, de unde îşi trage şi denumirea.

Drept urmare, dacă eşti pasionat de acest hobby şi vrei să colecţionezi seminţe de cannabis de cea mai bună calitate, certificate de producători cu renume, te aşteptăm la Legalizeit, magazin de suveniruri şi accesorii pentru fumat. Există o multitudine de branduri, dintr-o selecţie genetică superioară, produse de Dinafem, Dutch Passion sau Greenhouse, nume câştigătoare în numeroase competiţii internaţionale de profil.

Ce statut legal au semintele de cannabis la noi în ţară?

În România se pot comercializa seminţe de cannabis doar sub formă de suvenir pentru pasionaţii de botanică, pentru colecţionari sau pentru prezervarea genetică. Seminţele sunt ambalate corespunzător de către producător, acest lucru garantând autenticitatea produselor. Fumatul şi cultivatul cannabisului sunt activităţi interzise de lege pe teritoriul ţării noastre şi se pedepsesc conform Legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri!

Seminţele de cannabis comercializate online sunt 100% legale, deoarece nu contin THC (tetrahidrocanabinol-principala substanţă psihoactivă) şi nu sunt destinate cultivării sau consumului.