15 bucătari s-au întrecut în prepararea gulaşului în Ocna Şugatag (GALERIE FOTO)

Scris de Lia Bradeanu, 04 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

15 bucătari iscusiţi au fost prezenţi la Festivalul Gulaşului. Evenimentul s-a desfăşurat în Ocna Şugatag unde turiştii au fost atraşi să guste din gustosul preparat culinar pe care bucătarii susţin că au învăţat să-l prepare după reţete din moşi strămoşi.

Zarzavat, ceapă, bulion, carne de vită şi/sau de porc, condimente după gust, cartofi sau fasole, ciolan de porc. Toate aceste ingrediente au fost puse la foc de cei 15 bucătari care s-au întrecut la Festivalul Gulaşului. Evenimentul, ajuns la cea de-a zecea ediţie, s-a desfăşurat în staţiunea Ocna Şugatag.

 

Bucătarii susţin că păstrează cu sfinţenie secretul preparării gulaşului. Asta cu atât mai mult cu cât au învăţat reţetele din moşi strămoşi. Însă dau asigurări că au pus mult suflet pentru ca preparatul să iasă cât mai bun.

Pentru ca gulaşul să fie cât mai bun unii dintre concurenţi s-au trezit dis de dimineaţă pentru a face pâine. Aşa că au venit la festival cu pâine proaspătă de casă coaptă în cuptorul din curtea casei.
Turiştii care au ajuns al festival au spus că sunt încântaţi de acest eveniment.

Toţi bucătării au fost premiaţi cu primul loc. Asta pentru că organizatorii, dar şi turiştii au lăudat toate preparatele astfel încât nu s-a putut face departajarea bucătarilor. Gulaşul a ajuns atât la turişti, cât şi la pacienţii care s-au prezentat ieri în baza balneare pentru tratament.