Verificări la lucrările de pe DN18, loturile Moisei-Borşa şi Borşa-Cârlibaba

Scris de Lia Bradeanu, 06 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prefectul Sebastian Mihai Lupuţ s-a deplasat miercuri, 5 aprilie, în Borşa, pentru a verifica modul în care se desfăşoară lucrările pe DN18, loturile Moisei-Borşa şi Borşa-Cârlibaba.

La sediul Primăriei Borşa a avut loc o întâlnire cu reprezentaţii celor două firme, SC Tehnic Asist şi SC Antrepriză Reparaţii şi Lucrări – A.R.L. Cluj, cu şefii de şantier, cu primarul oraşului Borşa şi primarul şi viceprimarul comunei Moisei.

A fost prezentat modul în care se desfăşoară în acest moment lucrările la cele două tronsoane ale DN18 care aparţin de judeţul Maramureş şi s-a discutat modul cum vor evolua lucrările în anul 2017, ţinând cont de finanţarea acordată de CNAIR.

Pe primul tronson, Moisei-Borşa, SC Tehnic Asist lucrează la rigole şi podeţe, urmând ca după Paşti să înceapă lucrările la poduri. De asemenea, în Moisei, pe anumite porţiuni ale drumului, se fac tronsoane experimentale pentru reciclarea asfaltului.

Pe lotul 2, Borşa-Cârlibaba, SC A.R.L. lucra, la momentul vizitei, cu aproximativ 12 echipe, pentru refacerea podeţelor. Până acum lucrările s-au concentrat asupra drenajelor, urmând ca după Paşti personalul să fie suplimentat şi să înceapă să lucreze, la capacitate maximă, la toate podeţele şi podurile.  

Ambele societăţi s-au angajat ca până la sfârşitul anului 2017 să termine reciclarea şi să lucreze la stratul de binder, urmând ca în anul 2018 să toarne stratul de uzură.

Cei doi primari au solicitat firmelor ca în programarea lucrărilor să ţină cont şi de aglomeraţia cu care se confruntă Borşa şi Moisei în cursul lunilor de vacanţă din această vară.

Cele două firme au ridicat în faţa prefectului anumite probleme care ţin de obţinerea unor avize şi autorizări, urmând ca acestea să fie urgentate la nivel de CNAIR şi Ministerul Transporturilor, pentru a se putea respecta graficul de lucrări stabilit.