Şase certificate de înmatriculare retrase după o acţiune comună a Poliţiei Oraşului Şomcuta Mare şi a Registrului Auto Român Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 06 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Şoferii care ştiu că au probleme cu maşinile trebuie să remedieze defecţiunile înainte de a porni la drum. Defecţiunile grave la sistemele de frânare şi direcţie sau cele care sunt considerate neconforme din punct de vedere al siguranţei rutiere pot conduce la producerea de accidente. Pentru a preveni astfel de incidente, ieri, 05 septembrie, poliţiştii din Şomcuta Mare au organizat o acţiune comună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român Maramureş.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat mai multe autoturisme care se deplasau pe DN1C. Activităţile de control au vizat şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale autovehiculelor, vizibilitatea şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale autovehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale. Valoare amenzilor aplicate a depăşit suma de 4.300 de lei.

În şase cazuri, în care vehiculele controlate au prezentat pericol iminent de accident, poliţiştii au dispus retragerea certificatelor de înmatriculare. Acestea pot fi redobândite numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.