Sărbătoarea Iei la moroşeni

Scris de Vasile Gherman, 20 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

În această perioadă se află în derulare ediţia a III-a a concursului „Poartă o Ie cu mândrIE”, evenimet la care participanţii pot câştiga premii speciale.

Întrecerea se finalizează pe 24 iunie. O altă acţiune ce va fi derulată la Muzeul Satului este ediţia a V-a „MândrIE Maramureşeană”. Prin această manifestare este sărbătorită Ziua Universală a Iei şi Noaptea Sânzienelor. Manifestarea culturală are loc în perioada 22-24 iunie, între orele 19 şi 24.

După cum spun organizatorii evenimentului, „pornind de la cele trei concepte: Cultură, Tradiţie, Spiritualitate va fi anul acesta o ediţie de neuitat în care frumuseţea autenticului din Maramureş se îmbină cu modernismul zilelor noastre. Vom participa la conferinţe, proiecţie de documentare, doine şi cântece străvechi din Maramureş, dar vom readuce la viaţă şi reţete culinare vechi reinterpretate de către unul dintre cei mai apreciaţi chefi din domeniu. Alături de noi vor fi ca în fiecare an producători locali atent selecţionaţi, diverşi meşteri cu ateliere de creaţie, dar şi voluntarii de la ASCOR care au pregătit activităţi pentru cei mici”.

V. Rohianu