Raliu Zăpezii şi Serbările Lenkerului, la Cavnic

Scris de Lia Bradeanu, 04 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Raliul ZapeziiDouă evenimente importante vor avea loc la finalul acestei săptămâni în Cavnic. Este vorba de Raliu Zăpezii, ajuns la cea de a VII-a ediţie, dar şi Serbările Lenkerului, săniuţa cu volan specifică zonei.

Turiştii care ajung la final de săptămână în Maramureş trebuie neapărat să fie prezenţi în localitatea Cavnic. Asta pentru că aici vor avea loc două evenimente importante.

Serbările Lenkerului este un eveniment cu tradiţie, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, şi se va desfăşura pe drumul ce leagă Cavnicul de localitatea Băiuţ.

La start se vor alinia atât copii, cât şi adulţi  care se vor întrece în mânuirea săniuţelor cu volan. Cei mai iscusiţi conducători, fără permis de această dată, vor fi răsplătiţi cu premii importante şi vor fi invitaţi la o porţie de gulaş pregătit la cazan special pentru acest eveniment.

De asemenea, în perioada 6-8 ianuarie, se va organiza cea de-a VII-a ediţie a Raliului Zăpezii.

 Evenimentul este organizat de Asociaţia Club Sportiv Team Dakar România, în colaborare cu Primăria oraşului Cavnic.

Vor fi prezente peste 40 e echipaje auto 4×4, ATV, auto 4×4, moto, auto teren 4×4. Probele se vor desfăşura în zona montană Cavnic pe un traseu cu o lungime de 35,5 km.

Concurenţii vor avea de trecut şi peste o probă de noapte, care se va desfăşura vineri. Pentru acest eveniment se va închide porţiunea de drum DJ 109F care face legătura între Cavnic şi Băiuţ. Organizatorii ambelor evenimente promit că distracţia va fi asigurată.