Produsele tradiţionale din Maramureş, atracţia turiştilor în judeţ

Scris de Lia Bradeanu, 13 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Încearcă să promoveze produsele tradiţionale din Maramureş la toate târgurile de turism la care participă. Conducerea Consiliului Judeţean susţine că acesta este unul dintre elementele cheie care pot atrage sute de turişti în judeţ.
Maramureşul trebuie să se facă cunoscut la nivel naţional şi internaţional nu numai datorită dansurilor şi costumelor populare, ci şi prin produsele tradiţionale. Aşa se face că la fiecare târg de turism la care participa şi judeţul Maramureş sunt prezentate pe lângă port şi dansurile populare şi produse tradiţionale ale zonei.

”Preocupările Consiliului Judeţean Maramureş privind promovarea produselor tradiţionale româneşti sunt mai accentuate de la an la an. La fiecare participare pe care o avem la târgurile internaţionale de turism, la întâlnirile din Bucureşti unde promovăm judeţul Maramureş, aproape de fiecare dată am invitat alături de noi meşteri populari şi producători locali, oameni care să aducă produsele noastre de excepţie şi să le prezinte celor cu adevărat interesaţi promoveze aceste produse agroalimentare maramureşene”, spune Gabriel Zetea, preşedinte CJ

Producători locali îşi doreşte şeful Consiliului Judeţean Maramureş şi pentru programul „Cornul şi laptele” care se derulează în unităţile şcolare. Însă, se pare, momentan, nu există înţelegere de la centru pentru că acest proiect să fie eficient.
Producătorii autohtoni maramureşeni sunt de părere că ar trebui încurajaţi micii producători. În caz contrar treptat vor dispărea reţetele culinare vechi de sute de ani în favoarea celor pline de E-uri care se găsesc azi pe rafturile magazinelor şi sunt deseori preferate de clienţi.