Producătorii de tomate au încasat o parte din subvenţie

Scris de Vasile Gherman, 10 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Plăţile pentru beneficiarii programului de tomate au fost demarate, astfel că un număr de 214 beneficiari şi-au primit deja banii, în sumă totală de 3 milioane lei.

Totodată, alte 1.757 de dosare se află în lucru, urmând ca după alimentarea conturilor MADR, banii să ajungă direct la fermieri. În continuare, Direcţia Agricolă Judeţeană Maramureş aşteaptă depunerea deconturilor justificative pentru cei care au valorificat cantitatea minimă necesară de 2000 kg/1000 mp, termenul limită de valorificare a producţiei obţinute fiind data de 15 iunie 2019. Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai şi până în decembrie.

Spaţiu protejat de 1000 mp

Condiţiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru acordarea ajutorului de minimis în valoare de 3.000 de euro/an sunt: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp; să obţină o producţie de minimim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată; să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii.

V. Gherman