Pagube de peste 2,4 milioane de mii de lei provocate de inundaţii în Maramureş

Scris de Vasile Gherman, 27 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a aprobat raportul de sinteză al efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în lunile iunie şi iulie pe raza judeţului Maramureş.

 

„Prin ordin al prefectului au fost constituite echipe mixte care s-au deplasat în teritoriu şi au procedat la constatarea şi evaluarea pagubelor produse pe raza a cinci unităţi administrativ-teritoriale (Mireşu Mare, Vişeu de Jos, Săcel, Moisei şi Borşa). Valoarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase este de peste 2,4 milioane mii lei”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Precipitaţiile abundente sub formă de ploaie au contribuit la scurgeri de pe versanţi, respectiv la creşterea debitelor unor văi şi pâraie care s-au revărsat şi au afectat 30.33 km de străzi, 0,8 km de drum agricol. Torenţii formaţi pe versanţi au transportat aluviuni (noroi, pietriş, material lemnos) care au colmatat un podeţ. De asemenea, şuvoaiele de apă au afectat un zid de sprijin pe o lungime de 435 metri, respectiv au erodat un mal pe o suprafaţă de 50 de metri. Raportul de sinteză a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

V.Rohianu