O rudă din Bucureşti a decedat? Iată cum se va ocupa de înmormântare o firmă de servicii funerare din sectorul 1

Scris de Decebal Ienasoiu, 16 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Locuiţi în Maramureş şi tocmai aţi aflat că o rudă din Bucureşti a trecut în nefiinţă? Dacă aţi fost invitat la înmormântare, cu siguranţă vă întrebaţi cum se va desfăşura evenimentul funest şi cine se va ocupa de organizarea sa. Răspunsul este simplu: dacă persoana respectivă locuia în zona de nord a Capitalei, cel mai probabil înmormântarea intră în atribuţiile unei firme de servicii funerare din sectorul 1. Atât timp cât rudele dumneavoastră din Capitală au apelat la o firmă de pompe funebre cu experienţă îndelungată, aşa cum este Casa Bucur, aceasta se va ocupa de toate aspectele birocratice, astfel încât familia sa se poata pregăti cum trebuie de dureroasa despărţire.

Această firmă de servicii funerare sector 1 va constata decesul, după care va începe imediat întocmirea actelor pentru înhumare/incinerare, dar şi intermedierea obţinerii locului de veci. În ziua înmormăntării, va asigura transportul sicriului la capelă, apoi la cimitir, şi se va ocupa de organizarea procesiunii funerare (preot, cor bisericesc etc). Totodată, va achiziţiona toate produsele şi efectele funerare necesare: sicriu, articole textile, cruce, coroane, accesorii decorative, obiecte religioase, colaci, coliva, alte produse alimentare etc.

Aceste servicii funerare din sectorul 1 pun la dispoziţia familiei celui trecut în nefiinţă şase pachete de înhumare, cu preţuri de la 0 Lei la 6.699 de Lei, în funcţie de produsele şi facilităţile oferite. În continuare, vom vedea în ce constă un pachet mediu, de 1.399 de Lei.

Produse oferite de firma de servicii funerare sector 1

– 12 batiste, 12 lumânări mici, 12 bănuţi, 12 dolii pentru piept;

– 1 icoană sfinţită, 2 prosoape mari, 2 lumânări mari, 6 prosoape mici;

– 2 platouri de colivă, 3 colaci (cap, arhanghel, prescure), 12 pachete (produse de dulce sau de post);

– 1 sticlă de vin, 1 sticlă de vin+ulei, 1 set de pahare de plastic, 1 set de linguriţe de plastic;

– 15 lumânări, 1 coroană de garoafe (70 de flori);

 Facilitati oferite de firma de servicii funerare sector 1

 – constatare deces, îmbălsămare decedat, toaletare (spălat/îmbrăcat);

– transport sicriu la domiciliu, aşezarea decedatului în sicriu, manipulare (decedat/sicriu), transport funerar (biserică/cimitir);

– acte necesare înhumării (certificat constatator, certificat de îmbălsămare, certificat de deces, adeverinţă de înhumare, autorizaţie SANEPID, aviz al procuraturii), actele aduse la domiciliu, întocmirea dosarului de ajutor înmormântare.

O firma de servicii funerare din sectorul 1 va deservi urmatoarele cartiere: Aviatorilor, Aviaţiei, Băneasa, Bucureştii Noi, Damaroaia, Domenii, Dorobanţi, Floreasca, Gara de Nord, Griviţa, Pajura, Pipera, Primăverii, Piaţa Romană şi Victoriei. Cât despre cimitirele din sector, acestea sunt: Străuleşti 1, Străuleşti 2, Sfânta Vineri, Bucureştii Noi, Băneasa, Damaroaia şi Cimitirul Israelit.

Nu în ultimul rând, unul dintre cele mai importante aspecte ale unei înmormântări îl reprezintă biserica unde va avea loc slujba religioasă. O firmă profesionistă de servicii funerare din sectorul 1, asa cum este Casa Bucur, colaborează cu numeroase lăcaşuri de cult: Biserica Amzei, Biserica Boteanu, Biserica Sf. Vineri Noua, Biserica Sf. Andrei, Biserica Sf. Gheorghe etc.

Prin urmare, în cazul în care înmormântarea rudei dumneavoastră care locuieşte în Bucureşti este organizată de o firmă serioasă de pompe funebre, puteţi avea garanţia că aceasta se va desfăşura într-un mod profesionist, respectând toate tradiţiile creştine, dar şi dorinţele familiei sau ale decedatului.