Lucrări de anvergură care vor schimba faţa Şomcutei

Scris de Vasile Gherman, 10 august 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Veşti bune pentru oraşul Şomcuta Mare. S-a semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru reabilitarea clădirii fostei unităţi militare (clădirea cetate), dar şi ordinul pentru refacerea drumurilor din zona centrală. Dacă amintim  de anveloparea şi reabilitarea termică a blocurilor, lucrare aflată în desfăşurare, se poate spune că se va schimba faţa oraşului în bine.

Gheorghe  Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare, a semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru reabilitarea străzilor din zona centrală şi reabilitarea clădirii cetate, lucrări prinse într-un proiectul cu finanţare din fonduri europene. Din acelaşi proiect face parte şi reabilitarea clădirii fostului cinematograf – obiectiv care se află deja în lucru, fiind conturată extinderea în vederea amenajării de grupuri sanitare şi vestiare.

„Nu batem pasul pe loc, ci continuăm lucrările de înfrumuseţare a oraşului, de refacere a infrastructurii. Demarăm lucrările de reabilitare şi asfaltare a străzilor şi parcărilor din zona centrală. Aici sunt prinse străzile: Abatorului, Crişan, Grădinarilor, Horea, I. Buteanu, Morii, Târgului, Teilor şi Vasile Alecsandri. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect se vor amenaja trotuarele şi parcările din zona centrală”, a spus primarul Gheorghe Ioan Buda. Tot prin acest proiect, se face reabilitarea clădirii fostei unităţi militare, construcţie în care se vor amenaja spaţii pentru un centru de zi, centru de recreere şi un muzeu al Ţării Chioarului.

„Toate aceste şantiere vor genera şi un anumit disconfort: praf, gălăgie, trafic perturbat etc. Sperăm la o bună colaborare cu constructorii şi înţelegere din partea cetăţenilor şi, totodată, fac apel la înţelepciune, să ne respectăm munca unii altora. Sperăm ca vremea să ţină cu noi şi să ne ajute Dumnezeu să putem finaliza cu bine proiectele pe care le avem în lucru”, a mai spus primarul Gheorghe Ioan Buda.

V. Gherman