La Onceşti are loc Jocul de Sfântul Ioan

Scris de Lia Bradeanu, 05 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe raza judeţului nostru, se păstrează tradiţia, obiceiurile moştenite, referitor la jocuri, vergele sau alte asemenea manifestări cultural-artistice care au loc pe toată durata Sărbătorilor de iarnă.

De ,,Crăciunul bătrân”, denumire atribuită de bunicii şi străbunicii  noştri sărbătorilor de Sfântul Ioan şi Bobotează, Primăria comunei Onceşti, în noaptea de 6/7  ianuarie, începând cu ora 22:00, organizează manifestarea cultural–artistică „Jocul de Sfântul Ioan”.

Se preconizează participarea unui număr însemnat de persoane, de toate vârstele, atât din localitate, cât şi de pe raza localităţilor învecinate, turişti din ţară şi din străinătate, care au ales să îşi petreacă Sărbătorile de iarnă în Maramureş. 

Cu această ocazie jandarmii de dincolo de Deal vor fi prezenţi la datorie şi vor asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică.

În vederea evitării evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Maramureş recomandă persoanelor participante la manifestări  să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul sesizării săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia forţelor de ordine.

De asemenea, persoanelor care participă la manifestările cultural-artistice şi religioase însoţiţi de copii, le recomandăm să acorde o atenţie deosebită acestora, pentru a se evita pierderea sau rătăcirea minorilor. 

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică,  fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.