„Experimentul”, jucat în şură la Muzeul Satului din Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 13 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Băimărenii au fost invitaţi la piesa de teatru „Experimentul”. Evenimentul a făcut parte din Proiectul „Cultură’n şură” şi s-a desfăşurat în şura unei case vechi din incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

Spaţiu neconvenţional. Asta şi-a propus regizorul Victor Olăhuţ cu piesa „Experimentul” care s-a jucat în seara zilei de luni, 12 iunie, într-o şură.

Proiectul a stârnit interesul băimărenilor, astfel că, în cadrul Festivalului „Atelier”, piesa „Experimentul” a atras ca un magnet spectatorii. Aşezaţi pe baloturi de paie, părinţi, copii, bunici au spus că s-au simţit minunat.

În cadrul Festivalului „Atelier” sunt prezentate piese din SUA, Anglia, Franţa, Coreea de Sud şi România.  25 de piese s-au înscris în concurs iar unele dintre acestea se vor juca în spaţii neconvenţionale.

Organizatorii nu s-au aşteptat la un număr atât de ridicat de spectatori. Aşa că a fost nevoie de suplimentarea locurilor. Cei trei actori distribuiţi în piesă au reuşit să îi surprindă în mod plăcut pe spectatori.

Caravana Cultură’n şură” a vizitat 11 sate şi a prezentat trei spectacole de teatru având 18 reprezentaţii, cu o medie de 200 de spectatori la fiecare reprezentaţie.