Conturile bancare ale Primăriei Strâmtura au fost blocate

Scris de Lia Bradeanu, 01 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

25.660 de lei au fost repartizaţi de către consilierii judeţeni maramureşeni administraţiei locale din Strâmtura. Banii sunt necesari pentru plata arieratelor acumulate la împrumuturile contractate. Spiritele s-au aprins în momentul în care, deşi primăria are conturile blocate, consilierii judeţeni au constatat că este sprijinit un primar PSD.


„Din câte ştiu eu există probabil şi alte unităţi administrativ-teritoriale, de menţionat cele care nu fac parte din programul Primul ghiozdan. Doar că, de dată această, UAT Strâmtură a făcut această solicitare către Consiliul Judeţean şi până la urmă este o chestiune de a fi sau a nu fi. Această unitate administrativ-teritorială, la începutul lunii septembrie trebuie să depună câteva proiecte de finanţare pe fonduri europene şi pe GAL-uri, avem memoriul justificativ”, a spus consilierul judeţean Călin Bota.
Consilierii judeţeni maramureşeni din opoziţie au adus argumente în privinţa faptului că banii sunt alocaţi preferenţial, după cum susţin ei. Una dintre primările care se confruntă cu probleme asemănătoare fiind şi cea din Leordina şi Cerneşti.
Opoziţia nu s-a lăsat până nu a smuls o promisiune din partea consilierilor judeţeni aflaţi la putere că vor fi sprijiniţi şi primarii liberali. Însă cu condiţia că aceştia să solicite finanţare, în caz contrar, conform cadrului legal, nu au cum să fie ajutaţi.
„Eu aş dori să rog colegii mei să susţinem această hotărâre, dar să smulgem o promisiune din partea dumneavoastră că dată viitoare să ajutăm şi Leordina, transparent şi echidistant să încercăm să ajutăm şi alte comunităţi care au aceeaşi problema”, a precizat consilierul judeţean Rudolf Stauder.

  1. Executaţi silit - Conturile bancare ale Primăriei Strâmtura au fost blocate - Repere Online a spus: 04 septembrie 2017, ora 09:38

    […] Sursa: Informaţia Zilei de Maramureş […]