Controale pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice În Borşa, Cicârlău şi Moisei

Scris de Lia Bradeanu, 20 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 16-19 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi cei din Moisei, împreună cu reprezentanţi ai Gărzilor Forestiere Maramureş şi Bistriţa au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. Astfel, au fost efectuate verificări pe raza localităţilor Borşa, Cicârlău şi Moisei, la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate exploatarea, depozitarea şi prelucrarea materialelor lemnoase.


În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că din stocul faptic lipsesc 1 091 mc de lemn iar pentru a justifica o mare parte din materialul lemnos au fost întocmite bonuri de consum în care au fost inserate date fictive.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală în forma înregistrării în evidenţele contabile a unor operaţiuni comerciale fictive şi continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.