Controale la angajatori

Scris de Vasile Gherman, 19 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Angajatorii se pot trezi la poartă cu inspectorii de muncă. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş în următoarea perioadă se vor intensifica controalele pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 99/2000.

Aceasta prevede măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanele încadrate în muncă. Nerespectarea prevederilor ordonanţei se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.

Angajatorii trebuie să ia mai multe măsuri în perioadele cu temperaturi ridicate, certificate de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie. Pentru prevenirea unor îmbolnăviri: asigurarea examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru muncă la temperaturi crescute; asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate; trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă: reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice; asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă; alternarea efortului dinamic cu cel static; alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor: asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb; asigurarea echipamentului individual de protecţie; asigurarea de duşuri.

Inspectorii de muncă mai informează că „angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru; eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00; întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale”.

Aceste măsuri se vor lua dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv. La aplicare, angajatorii vor stabili modalităţile de recuperare a timpului nelucrat şi modalităţile de plată, după cum urmează: prin recuperarea în următoarele 6 luni a timpului de reducere a duratei zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a activităţii, cu menţinerea drepturilor salariale avute anterior; fără recuperarea timpului de reducere a duratei zilei de lucru sau de întrerupere a activităţii, dar cu acordarea drepturilor salariale proporţional cu timpul efectiv lucrat.

V. Gherman