Căutări disperate în Ocna Şugatag. Un băiat de 17 ani a dispărut încă de sâmbătă seara

Scris de Lia Bradeanu, 10 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un băiat de 16 ani din Maramureş este căutat cu câini de urmă de mai bine de 48 de ore în lacul de la Ocna Şugatag  şi prin pădurile din zonă. Sâmbătă seara, Vida Adrian Georgel a plecat din toiul unei petreceri, promiţând prietenilor că se va întoarce, dar nu a făcut-o. Până să-i anunţe dispariţia, prietenii l-au căutat prin împrejurimi. O altercaţie cu un alt grup de tineri, chiar în acea noapte, pe malul lacului, i-a făcut să creadă că Adi ar fi fost ucis.

 

 Pompierii maramureşeni, scafandrii, poliţiştii, echipe de canine de căutare, prieteni, aparţinători, toţi încearcă să îl găsească pe adolescent.  Operaţiunea de căutare se desfăşoară pe mai multe fronturi. Scafandrii caută în lacul unde a fost văzut ultima dată băiatul de 17 ani. La fel şi pompierii maramureşeni cu bărcile pneumatice.

 

Două echipe canine de salvare-căutare, una din Baia Mare şi una din Cluj, îl caută pe Adrian pe pădurile din zona în care a dispărut. După 24 de ore de căutări ample nu au dat de nicio urmă.

Misiunea scafandrilor care caută în lac este foarte dificilă din cauza adâncimii foarte mari: 2-3 metri, iar în coada lacului adâncimea este de aproape 130 metri. Din acest motiv a fost chemat un specialist care a scanat fundul lacului cu un sonar.

Peste câteva zile, Adi împlineşte 17 ani. Fratele lui a plecat din Anglia spre România, ca să ajute la căutări.