Au fost identificate puncte de aterizare pentru elicopterele S.M.U.R.D.

Scris de Lia Bradeanu, 17 septembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urma zborului de recunoaştere efectuat ieri de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au fost identificate mai multe puncte de aterizare pentru elicopterele S.M.U.R.D şi cele mai mari, ale M.A.I.. La bordul aeronavei s-au aflat Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş, dr. Rareş Pop, Director Executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U., lt.col. Ioan Mureşan, şeful Centrului Operaţional al I.S.U. şi Cpt. Radu Bodea, comandantul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş,

Picture 070Echipajul aeronavei, compus din comandor Daniel Persu, lt. Ilie Giurgiu şi mm. Cristian Badiu, împreună cu responsabilii de la bord, au convenit asupra următoarelor locaţii:

În municipiul Baia Mare: pentru elicopterele S.M.U.R.D. – lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş”, pentru elicopterele mai mari – la Aeroportul Internaţional Baia Mare sau pe terenul de atletism de lângă Sala Sporturilor.

În municipiul Sighetu Marmaţiei: pentru elicopterele S.M.U.R.D – o platformă care urmează să fie amenajată în incinta Spitalului Municipal, pentru elicopterele mai mari – în incinta Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

În oraşul Vişeu de Sus: pentru elicopterele S.M.U.R.D – o platformă care urmează să fie amenajată în incinta Spitalului Orăşenesc iar pentru elicopterele mai mari – pe terenul de fotbal

În oraşul Borşa: pentru toate tipurile de elicoptere – platforma amenajată în incinta Spitalului Oăşenesc

În oraşul Târgu Lăpuş: pentru elicopterele S.M.U.R.D – o platformă care urmează să fie amenajată în incinta Spitalului Orăşenesc, pentru elicopterele mai mari – pe stadionul de fotbal

În comuna Fărcaşa: pentru toate tipurile de elicoptere – o platformă care urmează să fie amenajată la ieşirea din satul Buzeşti, lângă parcarea comunală.  

Punctele de aterizare vor fi folosite în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în vederea reducerii timpilor de răspuns.