Amenzi de mii de lei aplicate de poliţiştii rutieri maramureşeni şoferilor vitezomani şi neatenţi

Scris de Lia Bradeanu, 05 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Viteza excesivă face diferenţa dintre o călătorie liniştită, în siguranţă şi una riscantă. Poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Comunal Vadu Izei au acţionat ieri pentru descurajarea celor care circulând cu viteză excesivă îşi pun în pericol atât viaţa lor cât şi a pasagerilor sau a altor participanţi la trafic.


Utilizând aparatura radar din dotare, poliţiştii au fost prezenţi pe D.N.18, Berbeşti – Vadu Izei, şi au oprit pentru verificări mai multe autoturisme ai căror conducători auto rulau cu viteză peste limita legală. Din cele 45 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 40 au fost pentru depăşiri ale limitelor legale de viteză. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 32.000 de lei.
De asemenea, patru conducători auto depistaţi în timp ce de deplasau cu o viteză cu peste 50 km/h mai mult decât limita legală au rămas fără permisele de conducere.

În Baia Mare poliţiştii au acţionat pentru siguranţa pietonilor: poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au desfăşurat activităţi pe raza municipiului pentru siguranţa pietonilor. Atât şoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor dar şi pietonii care şi-au pus viaţa în pericol traversând neregulamentar au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de aproximativ 17.000 de lei.

Poliţiştii recomandă şoferilor să circule prudent, să respecte limitele de viteză impuse de lege şi să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum! Nu uitaţi: viaţa are prioritate!