Activităţi preventive ale poliţiştilor în zona Târgu Lăpuş

Scris de Lia Bradeanu, 11 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 10 octombrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat activităţile preventive în şcolile din mediul rural.

Poliţiştii au fost alături de elevii din localităţile Suciu de Sus şi Groşii Tibleşului şi au purtat discuţii punând accept pe siguranţa în mediul on-line şi evitarea unui comportament violent. Pentru că un om prevenit este un om salvat, poliţiştii le-au explicat elevilor că odată cu împlinirea vârstei de 14 ani devin responsabili pentru faptele penale pe care le comit iar necunoaşterea legii nu îi absolvă de răspundere.

Tot marţi, poliţiştii s-au întâlnit cu angajatele unei firme din Târgu Lăpuş cu care au purtat discuţii referitoare la prevenirea victimizării prin violenţa domestică. Acestea au fost sfătuite să nu tolereze astfel de comportamentele violente şi să ia în calcul toate pârghiile puse la dispoziţie de autorităţi, să apeleze la oamenii legii ori de câte ori se simt ameninţate întrucât de la violenţă verbală la cea fizică, de la victimă la făptuitor nu este decât un pas. Atât noi cât şi copiii noştri merităm să trăim o viaţă lipsită de violenţă!