Accidente cu victime şi părăsirea locului faptei

Scris de Lia Bradeanu, 23 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ieri, la ora 10,40, poliţiştii au fost sesizaţi că la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Baia Mare s-a prezentat o femeie care susţinea că a fost victima unui accident de circulaţie, iar autorul a părăsit locul faptei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că victima, o băimăreancă în vârstă de 73 de ani, care se deplasa în calitate de pieton, a fost acroşată de un autoturism al cărui conducător efectua manevra de mers înapoi pentru a ieşi dintr-o curte de pe strada Valea Borcutului din Baia Mare. Femeia, s-a dezechilibrat şi a căzut. Aceasta a fost transportată la spital, unde a rămas internată.

În urma activităţilor de cercetare, poliţiştii au identificat persoana care a condus autoturismul: o băimăreancă în vârstă de 68 de ani. Ambele participante la trafic au fost testate cu aparatul etilotest care a relevat că niciuna nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii continuă cercetările.

Un alt accident de circulaţie cercetat de poliţişti s-a produs azi-noapte la Poienile de sub Munte. Azi dimineaţă, la ora 07.10, Poliţia Oraşului Vişeu de Sus a fost sesizată de către personalul medical de garda, din cadrul Spitalului Vişeu de Sus, despre faptul că la spital a fost adusă o persoană care a precizat că s-a rănit după ce a căzut de pe un moped.

Din primele verificări efectuate, poliţiştii au constatat că un tânăr de 19 ani, din Poienile de Sub Munte, care conducea autoturismul pe direcţia Poienile de Sub Munte – Repedea, într-o curbă a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a lovit de un podeţ. În urma impactului, s-a răsturnat pe plafon.

Conducătorul auto a fost rănit şi transportat, cu mijloace proprii, la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, fiind transferat la Spitalul Judeţean Baia Mare. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de peste 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Lui i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Autoturismul implicat în accident a fost mutat de la locul producerii accidentului în parcarea unui imobil din Poienile de Sub Munte, fără încuviinţarea poliţiştilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia fără încuviinţarea poliţiei.