71 de noi locuinţe pentru tinerii şi specialiştii băimăreni

Scris de Vasile Gherman, 03 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Tinerii, specialiştii din sănătate şi învăţământ vor avea la dispoziţie 71 de locuinţe noi care se construiesc prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Şantierul ANL aflat în lucru este situate în Baia Mare pe strada Grănicerilor din cartierul Vasile Alecsandri.

În această zonă se desfăşoară şi o investiţie privată. Este vorba despre o galerie comercială, urmând ca zona să devină atractivă pentru cetăţeni. În acelaşi timp, anul acesta în Baia Mare se vor amenaja aici o creşă modernă şi un nou parc, de trei hectare.

„În acest moment, în paralel cu celelalte proiecte de investiţii, avem împreună cu ANLşantiere unde amenajăm 52 de apartamente destinate tinerilor şi 19 locuinţe dedicate specialiştilor din sănătate şi învăţământ. Investiţia este realizată pe str. Grănicerilor. Îi mulţumesc domnului Emil Pericică, directorul general adj. ANL cu care am avut zilele acestea o întâlnire de lucru privind stadiul execuţiei obiectivelor de investiţie. Locuinţele pe care le construim în cadrul acestui proiect sunt destinate tinerilor ale căror venituri nu le permit accesul la o locuinţă în condiţiile pieţei, în acelaşi timp constituindu-se un fond de locuinţe la nivel local pentru a asigura mobilitatea tinerilor specialişti între localităţi la nivelul întregii ţări”, informează primarul Cătălin Cherecheş.

Cartierul, care în ultimii ani a beneficiat de investiţii deloc de neglijat, în infrastructură şi zone verzi, va deveni şantier în lucru pentru alte noi proiecte menite să ridice calitatea vieţii în această zonă.

Tot în această zonă va fi şi o creşă modernă, finanţată din fonduri europene, un parc de 3 hectare, dar se va realiza în apropiere şi o galerie comercială modernă, o investiţie privată, pe terenul fostei fabrici de mobila. Astfel, întreaga zonă va fi pusă în valoare şi oferită familiilor tinere din Baia Mare.

V. Gherman