16 intervenţii în weekend pentru pompierii maramureşeni

Scris de Lia Bradeanu, 09 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

focPompierii maramureşeni au intervenit în acest weekend la 16 situaţii de urgenţă. Vineri, 06.01., pompierii băimăreni au intervenit în  Baia Mare, pe strada Tăul Roşu pentru a lichida un incendiu la podul unei case. Focul a mistuit circa 200 de metri pătraţi din podul de lemn al casei, diverse obiecte electrocasnice şi materiale textile.

Tot militarii băimăreni au lichidat un incendiu în localitatea Coltău, unde un magazin alimentar a fost cuprins de flăcări. Au ars diverse produse alimentare, un frigider, materiale textile şi diverse documente. La Groşi, pompierii băimăreni au lichidat un incendiu izbucnit la un tablou electric al unui lăcaş de cult. Flăcările au mistuit tabloul electric. Pompierii sigheteni au intervenit pe strada Bogdan Vodă din municipiul Sighetu Marmaţiei pentru a lichida un incendiu izbucnit la un coş de fum. Din fericire a ars doar funinginea din coşul de evacuare al fumului. Tot un incendiu izbucnit la un coş de fum au lichidat şi pompierii băimăreni. Şi în acest caz a ars doar funinginea din coşul de evacuare al fumului.

 Sâmbătă, 07.01., la Săliştea de Sus o locomotivă a fost cuprinsă de flăcări. Militarii Gărzii de Intervenţie Bogdan Vodă au lichidat incendiul care a distrus elementele combustibile din compartimentul motor al locomotivei. Pompierii Detaşamentului „ Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit pe strada Vasile Alecsandri, unde un incendiu a izbucnit într-o bucătărie a unei locuinţe. Au ars diverse materiale textile. La Dragomireşti, pompierii Gărzii Bogdan Vodă stins un incendiu izbucnit la un coş de fum şi în urma căruia a ars funinginea din coşul de evacuare al fumului.Tot sâmbătă, pompierii băimăreni au intervenit pe Craica pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Flăcările au distrus circa 3 metri pătraţi din acoperişul de lemn acoperit cu ondulin.

 Duminică,08.01., pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au lichidat două incendii izbucnite la coşuri de fum. În ambele situaţii a ars doar funinginea din coşul de evacuare al fumului. Pompierii băimăreni au intervenit în Cavnic pentru a lichida un incendiu izbucnit la un mijloc de transport. În urma incendiului au ars diverse mase plastice din compartimentul motor. La Remeţi podul unei case a fost cuprins de flăcări, iar pentru lichidarea incendiului au acţionat pompierii sigheteni împreună cu pompierii voluntari din localitate. Au ars circa 50 de metri pătraţi din acoperişul de lşemn, 150 kg de fân şi 10 metri pătraţi de pod din lemn. La Coruia, pompierii băimăreni au intervenit pentru a lichida un incendiu în urma căruia au ars circa 5 metri pătraţi de pod din lemn şi 3 metri liniari de grindă de lemn.  Tot militarii băimăreni au intervenit la Dăneşti unde o bucătările de vară a luat foc. Focul a mistuit 13 metri pătraţi de pereţi din OSB şi diverse obiecte de mobilier şi textile.

 Luni, 09.01., pompierii din cadrul Detaşamentului ” Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit în localitatea Tăuţii Măgherăuş, unde a fost semnalat un incendiu la podul unei case. Focul a distrus acoperişul casei pe o duprafaţă de circa 80 de metri pătraţi, mobilier, textile, aparatură electrocasnică şi o scară de lemn de la mansardă. De asemenea, în urma incendiului s-a degradat şi pardoseala mansardei.

Personalul S.M.U.R.D. Maramureş a intervenit la 62 de urgenţe medicale, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 29 de cazuri, Sighetu Marmaţiei 5, Fărcaşa 12, Cavnic 6, Vişeu de Sus 5, Borşa 1, Bogdan Vodă 4 cazuri.