Tudorel Toader, nemulţumit de Codul Penal

Scris de Mioara Maxim, 08 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Justiţiei a declarat, marţi, că nu totdeauna Codul Penal are o proporţie justă referitor la gravitatea faptelor raportat la limitele de pedeapsă, exemplificând prin faptul că pedeapsa pentru sustragerea unui înscris e de până la 7 ani, iar cea pentru omor din culpă este până la 5 ani.

 

„În opinia mea, Codul Penal actual nu are o proporţie totdeauna justă între gravitatea faptelor şi limitele de pedeapsă prevăzute de lege”, a declarat, marţi dimineaţa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la sediul ministerului.

Toader a exemplificat prin pedepesele prevăzute de legislaţia actuală în ceea ce priveşte sustragerea unui înscris şi omorul din culpă, notează Mediafax.

„Dacă vreţi să dau un exemplu, sustrage cineva un înscris, un document şi pedeapsa este până la 7 ani, ucide cineva din culpă o persană şi pedeapsa este până la 5 ani. Veţi spune că diferă forma de vinovăţie. Vă voi răspunde că diferă şi valoarea protejată pentru că un înscris nu este mai important decât viaţa unui om”, a concluzionat ministrul.