Fostul primar al Sighetului are probleme cu legea

Scris de Vasile Gherman, 16 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ovidiu Nemeş, la data faptelor primar al oraşului Sighetu Marmaţiei. Acesta este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu.

DNA arată, într-un comunicat de presă, că în cursul anului 2013, inculpatul Nemeş Ovidiu-Gheorghe, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu un avocat din cadrul Baroului Maramureş, două contracte de asistenţă juridică având ca obiect redactarea unei întâmpinări şi reprezentarea primăriei oraşului Sighetu Marmaţiei într-o cauză civilă.

Pentru serviciile prestate, avocatul ar fi primit suma totală de 12.480 lei.

În ambele situaţii, edilul ar fi acţionat contrar dispoziţiilor legale, rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 12.480 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum de către avocatul respectiv.

Până la data emiterii prezentului rechizitoriu, Municipiul Sighetu Marmaţiei nu s-a constituit parte civilă în prezenta cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş.

V. Gherman