Un băimărean s-a ales cu dosar penal pentru a urcat beat la volan

Scris de Lia Bradeanu, 11 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor deoarece constituie un factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, sporind şansele de implicare într-un accident rutier.

Ieri, 10 iulie, în cadrul activităţilor de supraveghere a traficului rutier, poliţiştii au identificat încă un conducător auto care s-a urcat la volanul autoturismului, după ce consumase o cantitate mare de alcool.

Şoferul, în vârstă de 27 de ani, din Baia Mare, a fost depistat de poliţişti luni, 10 iulie, după-amiază, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe bulevardul Unirii din municipiu. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de peste 1.00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru fapta comisă tânărul riscă să-şi piardă libertatea pe o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani.